U20: Győzelem és csoportelsőség

U20-as válogatottunk szombaton játszotta utolsó csoportmérkőzését az egyiptomi világbajnokságon. A mieink az Egyesült Arab Emirátusok gárdájával mérkőztek meg, s Németh Krisztián, valamint Koman Vladimir góljával 2-0-ra győztek.


A mérkőzés első időszaka nagyjából kiegyenlített játékot hozott, az Emirátusok együttese kissé veszélyesebb volt a kapu előterében, de a mieink szervezetten, fegyelmezetten és igen tudatosan futballoztak. Ennek a 19. percben meg is lett az eredménye, egy ellentámadás során Futács Márkó a mi térfelünkről indította Németh Krisztiánt, aki két védőt megelőzve lecsapott a labdára, a kapura vezette azt, majd 14 méterről, a jobbösszekötő helyéről jobbal a kapu bal oldalába helyezett (1-0). Gyorsan megszületett második gólunk is, a 23. percben egy támadásunk végén ellenfelünk egyik védője röviden szabadított fel, a labda Koman Vladimir elé került, válogatottunk kapitánya 14 méterről lőtt, s a labda egy arab játékos fejét érintve a háló jobb oldalában kötött ki (2-0). A félidő hátralévő ideje kiegyenlített, jó játékot hozott, a mieink időnként kifejezetten tetszetősen futballoztak, de az eredmény a szünet előtt már nem változott.

Ellenfelünk a második félidőben próbált szépíteni, csapatunk pedig fegyelmezetten őrizte előnyét. Megszálltuk a középpályát, próbáltuk megakadályozni az arabokat a labdakihozatalban és ezt számos alkalommal eredményesen tettük. Egervári Sándor a 62. percben változtatott először, ekkor Németh Krisztián helyett Varga Roland lépett pályára, a 75. percben Zámbó Bence váltotta Simon Ádámot, majd az utolsó percekre Takács Péter cseréjeként Dudás Ádám is lehetőséget kapott. A meccs utolsó időszakában már egyértelműen az eredményes védekezést helyeztük előtérbe és ezt a feladatot játékosaink sikeresen is oldották meg - még ha ehhez a finisben több alkalommal Gulácsi Péter remek védéseire is szükség volt - így az Egyesült Arab Emirátusok válogatottja szépíteni sem tudott. Mivel a nap másik mérkőzésén Dél-Afrika 2-0-ra győzött Honduras ellen, az Egervári Sándor által irányított gárda csoportelsőként lépett a világbajnokság legjobb 16 csapata közé.

"Taktikus, racionális játékkal sikerült legyőznünk jól játszó ellenfelünket" - nyilatkozta a mérkőzés után Egervári Sándor szövetségi edző. - "Kétségkívül megkönnyítette dolgunkat, hogy alig több, mint húsz perc után már két góllal vezettünk, de a későbbiek során sem fért kétség ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni előnyünket. Alaposan fordult a kocka, két győzelmünk lendületet adhat majd a folytatáshoz is."

A csoport végeredménye

1. Magyarország 6 pont (6-3)
2. Egyesült Arab Emirátusok 4 pont (3-4)
3. Dél-Afrika 4 pont (4-6)
4. Honduras 3 pont (3-3)

A nyolcaddöntők párosítása:

október 5., hétfő
Spanyolország - Olaszország 16:30
Paraguay - Dél-Korea 20:00

október 6., kedd
Ghána - Dél-Afrika 16:30
Magyarország - Csehország 20:00
Egyiptom - Costa Rica 20:00

október 7., szerda
Uruguay - Brazília 16:30
Venezuela - Egyesült Arab Emirátusok 16:30
Németország - Nigéria 20:00


 

Horváth Gergely (mlsz.hu)
2009-10-05 15:16:09


Bejelentkezés

Elfelejtettem...