U20: Varga és Futács is kezdőként szerepelt az angolok ellen

Magyarország (U20) - Anglia (U23) 1:1

A szeptember 24-én kezdődő egyiptomi világbajnokságra készülő magyar U20-as válogatott kedden felkészülési mérkőzést játszott Anglia U23-as csapata ellen. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, a mieinknél pályára lépett Futács Márkó és Varga Roland is.


Határozottan, jól kezdtek a mieink, s bár az angolok igen keményen futballoztak, a 23. percben mi szereztük meg a vezetést. Ekkor egy jobb oldali szöglet után Szekeres Adrián hat méterről felejt, s bár az angolok kapusa, Roberts még beleért a labdába, az a jobb alsó sarokban kötött ki. A gól után lendületben maradtak a mieink, Simon András, majd Varga Roland is növelhette volna az előnyt, de a vendégek kapusa mindkét alkalommal nagyot védett. Ezután feljöttek az angolok, Gulácsi Péter két alkalommal is bravúrral védett, de a 41. percben már nem tudott menteni: egy szöglet után nem tudtunk felszabadítani, s Briscoe 16 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

A második félidő is jó iramú, élvezetes játékot hozott. A magyar és az angol csapat előtt is adódtak lehetőségek. A mieinknél Dudás Ádám és Simon András volt gólveszélyes. A hajrábanmég egy angol kapufát és egy ígéretes Présinger Ádám-lövést láthattak a nézők, de az eredmény már nem változott, a mérkőzés 1-1-es döntetlenre végződött.

"Játékosaink felvették a harcot az angolokkal egészséges agresszivitásban, az igen jó iramú meccsen sok helyzetünk volt, és bár ezek közül csak egyet tudtunk kihasználni, nincs okunk arra, hogy elégedetlenek legyünk." - nyilatkozta a meccs után Egervári Sándor.

"A mérkőzés jól szolgálta felkészülésünket, voltak szép momentumaink, és persze hibáink is, utóbbiakat igyekszünk majd kijavítani a világbajnokság előtt."

A találkozón kezdőként kapott lehetőséget a két Goldball-nevelésű fiatal, Futács Márkó és Varga Roland. Előbbi végigjátszotta a mérkőzést, utóbbit a 80. percben lecserélték.

Horváth Gergely (mlsz.hu)
2009-09-18 19:48:51


Bejelentkezés

Elfelejtettem...