Épül a pálya

A Goldball műfüves pályája folyamatosan épül. Ezen a héten is a kivitelezővel, Ujj Zoltánnal beszélgettem arról, hogyan halad a munka, mi várható ezen a héten, és hogy miért különleges, miben jobb a műfüves játéktér, mint a hagyományos pálya.

Jelen pillanatban hogyan halad a munka?

Úgy halad, hogy a mai nappal kész van a drénezés, tehát bent vannak a dréncsövek, be van rakva a kuléágyazat is, és tulajdonképpen a mai nappal elkezdődött a zúzott kavics terítése.

Volt valamilyen fennakadás a héten?

Nem, szerencsére nem volt semmilyen fennakadás.

Múlt héten említette az interjúban, hogy találtak egy kerti csapot. Azzal mi lett?

Azzal tulajdonképpen semmi, mert kiderült, hogy olyan sokat kell tölteni azon a ponton, hogy igazából nem is foglalkoztunk vele.

Ezen a héten milyen munkálatok fognak folyni?

Zúzott kő ágyazatkészítés, ennek a terítése, tömörítése, és el fog indulni a pálya szegélyépítése.

Mit jelent pontosan az, hogy műfüves pálya, miben különleges, mik az előnyei?

Alapvetően az óriási előnye, hogy bár vannak fenntartási munkálatai, de messze nem olyan nagy mértékben, mint egy rendes gyepnél, amit ugye nyírni kell, locsolni kell, műtrágyázni kell, meg időnként szellőztetni. Mind időben, mind pénzben sokkal kevesebbet igényel a műfű. Persze van néhány munkálat a műfűnél is, például időnként át kell söprögetni, és attól függően, hogy mennyire van használva, bizonyos időközönként az úgynevezett gumigranulátumot kell pótolni benne, hogy mindig függőlegesen álljanak a fűszálak.

Folytatás következik!

--------

Korábbi írások a témában

Látványos haladás várható

Folynak a munkálatok

Elkezdődött!
Gribek Dániel
2008-10-27 13:43:46


Bejelentkezés

Elfelejtettem...