Elkezdődött!

A mai napon megkezdődött a Goldball '94 FC műfüves pályájának kialakítása. A mintegy 2,5 hónapos munkafolyamatról cikksorozatban számolunk be, melynek keretében képekkel, interjúkkal tárjuk Önök elé, hogyan is halad a munka.

Az építkezés kezdetéről, és a tervekről először a kivitelezővel, Ujj Zoltánnal beszélgettem.

Mi fog történni a következő hetekben, mi a munka pontos célja?

Alapvetően itt arról van szó, hogy a Siketek Sportcentrum területén már meglévő régi füves pálya lesz átalakítva műfüves pályává.

Mennyi időt fognak igénybe venni a munkálatok?

Nagyjából 2-2,5 hónapos munkafolyamatról van szó.

A munka ma vette kezdetét. Mi történik éppen?

Így igaz! Egyenlőre az előkészület folyik, mely főleg a pálya méreteinek kijelöléséről szól, hisz a már meglévő pálya mérete is változni fog. Egy 100 méter hosszú és 62 m széles játékteret hozunk majd létre a régi, valamivel kisebb helyett. Emellett már zajlik a terület teljes aljnövényzettől való mentesítése.

Mit várhatunk ezek mellett az első héten?

Ahogy említettem, ugye most folyik a pálya szélének kijelölése, folyik a jelenlegi aljnövényzet eltüntetése, a holnapi napon pedig megkezdődik a terület felső 10-15 cm-es talajrétegének felszedése, mely szerves anyagokban igen gazdag. Ezt mindenképpen el kell távolítanunk, s csak ezek után tudunk a konkrét tükörkialakítással foglalkozni, tehát ezen a héten a meglévő füves terület teljes letakarítása a legfontosabb.

Folytatás következik!
Gribek Dániel
2008-10-06 17:27:10


Bejelentkezés

Elfelejtettem...